Постинг
13.11.2008 23:28 -
Бадеми с дижонска горчица и Пармезан
4 с л дижонска горчица
2 с л разтопено масло
1 ч л сух стрит розмарин
1/4 ч л смлян черен пипер
1/4 ч л сол
500 г бадеми
100 г настърган Пармезан
• Фурната се загрява на 150 С.
• Огнеупорна тава се застила с хартия за печене или алуминиево фолио.
• Горчицата заедно с маслото, розмарина, солта и пипера се разбъркват в голяма купа.
• Прибавят се бадемите и се разбъркват, така че да се покрият равномерно със сместа.
• Поръсват се с Пармезана и отново се разбъркват.
• Изсипват се на един слой в тавата и се пекат 10 минути.
• Разбъркват се и се запичат още 10 минути.
• Бадемите трябва да бъдат сухи и леко оцветени, но не кафяви.
• Охлаждат се върху скара.
• Могат да бъдат съхранени във въздухонепроницаема кутия при стайна температура до 2 седмици.
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.