понеделник, 30 януари 2012 г.

Ризото с пиле, зеленчуци и бадеми


Продукти:
400 гр. пилешко филе
2 ч. ориз
1 глава лук
300 гр. замразен микс от грах и моркови
80 гр. сурови бадеми
30 гр. масло
зехтин, сол

Приготвяне:
Бадемите се нарязват на половинки и се запържват в зехтина. Към тях последователно се прибавят лука и нарязаното на хапки пилешко филе. След около 5 мин.се прибавя оризът, разбърква се добре и се запържва докато стане прозрачен. Прибавят се зеленчуците, посолява се и се наливат 5 чаши вода. Ястието се вари на бавен огън. Малко преди да се изпари водата, се залива със запърженото масло. По желание се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар