Виенска Линцер торта с бадеми

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Виенска Линцер торта с бадеми
Виенска Линцер торта с бадеми
admin
Добавена от: admin
40921
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

масло - 200 г
пудра захар - 200 г
орехи - 200 г, нарязани
брашно - 250 г
яйца - 2 броя малки или 1 голямо
какао - 4 с.л., по желание
канела - 2 ч.л.
карамфил - 2 ч.л. смлян
сладко - 1 бурканче (от кайсии, сливи или по избор)
лимони - кората от 1/2 плод
ром - 1 с.л.
лешници - за украса, може и бадеми  

Разбийте маслото със захарта добре, прибавете
яйцата, след което и смлените орехи, брашното, какаото и подправките. Накрая прибавете рома и лимоновата кора. Бъркайте и замесете меко тесто, което трябва да разделите на 2 части.

Разстелете едната част в намаслена и леко набрашнена тава и я намажете със сладкото или конфитюра. От останалато тесто оформете ленти или пръчки, които трябва да кръстосате, така че да образуват решетка върху сладкото.

Виенският сладкиш се пече в предварително загрята фурна за около половин час. 10 минути преди да е готов, се посипва с натрошените бадеми или лешници и се допича. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft