събота, 5 ноември 2011 г.

Испанска коледна супа с бадеми


Продукти за 6 порции:
200 гр. бадеми
3 суп.л. зехтин
2 скилидки чесън
2 филийки хляб
6 ч.чаши пилешки или зеленчуков бульон
1 ч.л. лимонов сок
1/2  ч.л. шафран
½ ч.л. канела
магданоз
Сол
Черен пипер

Приготвяне:
Филийките хляб се почистват от кората, нарязват се на кубчета и се запържват в мазнината заедно с бланшираните и обелени бадеми и чесъна. След това продуктите се прехвърлят в блендер, добавят се подправките, лимоновия сок и малко бульон и се разбиват до хомогенност. Получената паста се смесва с останалата част от бульона, при нужда се доовкусява със сол и черен пипер и се вари около 15 минути. Готовата супа се сервира топла, гарнирана с нарязан на дребно магданоз.