Перфектната диета за кожата на тялото ви

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Перфектната диета за кожата на тялото ви
31417
Перфектната диета за кожата на тялото ви

 

 

 

 

 

Бадеми

Познайте какво? Бадемите са семена, а не ядки и са пълни с витамин Е и предпазват от вредните слънчеви лъчи. При направените изследвания, доброволците, които приели по 20гр.

от ядките(около 20 бройки) и след това се изложили на слънчева светлина, изгорели по-малко от останалите, които не консумирали от бадемите. Витамин Е действа като антиоксидант и помага да се защити кожата от UV лъчите, както и други вредни радикали от заобикалящата ни среда, които увреждат клетките на кожата

 

 

Моркови

 

 

Освен, че предпазват очите ви, морковите са добри и за кожата ви, тъй като я предпазват от свръхпроизводство на клетки в повърхностния й слой. Това е, когато мъртвите клетки и себума се комбинират и запушват порите. Още една причина да се храните с моркови е, че в тях има много витамин А, който помага за редуцирането на опасността от поява на рак на кожата. Гризкайте по десетина малки морковчета на ден, това е дажбата.

 

 

Черен шоколад

 

 

Та той е лекарство! Разбира се че имате нужда от него! Флавонолите, които са антиоксидантите в черния шоколад, намаляват грапавостта на кожата и предпазват от слънчевите лъчи. В направеното проучване, дамите, които се хранели с по парче черен шоколад дневно, били по-малко предразположени към слънчевите изгаряния и имали по-гладка кожа от тези, които не ползвали черния шоколад. Нужни са ви около 30гр. дневно от вълшебния шоколад.

 

 

Риба тон

 

 

Рибата тон има една малка тайна-селен. Той помага да се запази еластинът, протеин, който прави кожата ви гладка и стегната. Вярва се още, че спира радикалите, които са освободени от UV лъчите и така се предпазва кожата ви от изгаряне. Да се храните с половин малка консерва дневно е напълно достатъчно.

 

 

Домати

 

 

Със сигурност те ще попаднат в салатата ви, но трябва да знаете че като са минали лека топлинна обработка, те са полезни и за кожата ви, тъй като съдържат ликопен. Това е фитохимикалът, който придава червения цвят на доматите. Той помага и за забавяне стареенето на клетките на кожата и само два сварени средни домата, или половин чаша доматено пюре съдържат 16мг. ликопен, достатъчни за вашата дневна доза.

 

 

Спанак

 

 

Освен богатството си на витамин С, той намалява растежа на раковите клетки. Соковете на спанака проникват в клетъчните мембрани и правят кожата по-опъната и по-малко сбръчкана.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft